Silkeborg

SPEJDERHISTORISKE FORENING

Arkivmedarbejder søges: 

Vores mission: 

Silkeborg huser verdens ældste fungerende spejdertrop! 

Det er også i Silkeborg kunstmalerne Asger Jorn og hans brødre Vagn Ove Jorn og Jørgen Nash tilbragte deres spejdertid, sammen med hundrede vis af andre drenge og piger. 

Historier, som vi gerne vil bevare. 


Hvad laver vi:
 

Er du interesseret i lokalhistorie, er en god fortæller, er god til at holde styr på 300 reolmeter eller kan du lidt med en computer og i øvrigt har lidt tid til overs? Så har vi et job til dig! 


En del af et fællesskab:
 

Vi har 150 medlemmer, men er en halv snes gamle spejdere, der mødes hver mandag, hvor vi hygger os med at registrere, fotografere og scanne gammelt materiale om gule, blå og grønne spejdere i Silkeborg kommune. Men vi har også plads til dem, der gerne vil arbejde hjemmefra eller på andre tidspunkter. 

Vi får sjældent tilfældige besøg af enkeltpersoner, men af og til besøg af en spejdergruppe, der gerne vil prøve nogle af de gamle spejderfærdigheder. 

Vi lægger indimellem også lokaler til patrulje-jubilæer eller tropsgensyn, hvor de kan få lejlighed til at genlæse nogle af deres gamle patrulje- og tropsdagbøger. 

Kontakt: John Hahn, tlf. 40363184 eller mail: formand@silkeborgspejdermuseum.dk  

Kontakt os:

Flere nyheder

Ny hjemmeside

Siden vores hjemmeside gik i luften for mere end 5 år siden har trafikken på siden været støt stigende til mere end 100.000 besøg i

Bestyrelsesberetning

2021 er blevet til 2022. Et år er gået. Og hvilket år. Det er positivt, at vi er sluppet af med Coronaen og alle dens

Spejdere i krig

Med støtte fra Silkeborg Kommunes Kultur-, Fritids-, Outdoor- og Idrætsudvalg er det lykkedes at få trykt en lille bog om Spejderne i Silkeborg før og

Sandheden om Baden-Powell

ROBERT BADEN-POWELL Påstande og sandhedenDet er et accepteret princip i studiet af historie, at man ikke kan dømme fortidens folk ud fra nutidens standarder. Der