1897 Mafeking Cadets i den 2. Matabelekrig i Sydafrika, et drengekorps, som Mafekings garnisons chef, Robert Baden-Powell oprettede under boer-oprørenes lange belejring af byen, der primært blev brugt til ordonnanstjeneste.
B-P tog erfaringerne fra Cadet-korpset med hjem til England. I første omgang i den organisation, der hed Boys Brigade (i Danmark blev det til FDF), men han ville gerne have nogle andre pædagogiske principper ind.
1907 Spejderbevægelsen starter med den første spejderlejr for 4 patruljer på Brownsea Island, hvor Robert Baden-Powell prøver konceptet om ‘børn leder børn’ og ‘Learning by doing’ af.
1910 Drengespejderne DDS 1. Silkeborg trop startes af 4 drenge fra Borgerskolen på Bindslevs Plads og er formentligt Verdens ældste fungerende spejdertrop. Troppen er reelt ældre end Det Danske Spejderkorps, som ved starten senere på året ikke ville anerkende troppen som medlem, fordi de ikke havde en voksen leder, men Viggo Sørensens far overtalte en af avisens journalister til at blive drengenes tropsfører.
1911 Pigespejderne DDP 1. Silkeborg trop startes på Th. Langs Skole underledelse af frk. Corfitzen.
1919 DDS afholder landslejr på Hindsgavl og spejderne sejles til Sønderborg, hvorfra de marcherer til Dybbøl for at støtte kampagnen for Genforening med Danmark, under skarp overvågning af tyske gendarmer og stenkast fra tysksindede drenge.
1920 KFUM-spejderne opretter en spejdertrop i Nygade. Det går lidt trægt i starten, men allerede i 1925 er der 2 troppe, Kronjyderne og Birkebeinerne.
1923 DDS revner pga. de politiske strømninger og efter pres fra England ekskluderes spejderchefen den senere nazist, Cay Lembcke, og korpset samles igen omkring afholdelsen af d. 2. Verdensjamboree på Ermelunden nord for København i 1924.
I modsætning til den første Verdensjamboree, der var en indendørs udstilling, blev Ermelunden en teltlejr med spejderaktiviteter og lagde grunden til konceptet for alle senere Jamboreer.
1929 Asger Jorn og hans brødre bliver spejdere i KFUM-spejdernes 2. trop, Birkebeinerne.
1932 Spejderne opretter Bloddonorkorpset og uroligheder mellem nazisterne og kommunisterne både i Danmark og i udlandet får regeringen til at udstede et forbud mod uniformering.
Læs om Musvitternes genopførelse af Kampen om Dannevirke i Musvitternes Dagbog i Asger Jorns streg:
1933 Uniformsforbud og illegalt arbejde under krigen, hør Bettes interview med Egon “Maler” og Knud Chester (A812 forkortet)
1935 KFUM-spejderne opretter en pige-patrulje, Lærkerne, de vokser hurtigt til en selvstændig trop i 1937, men fortsat en del af KFUM.
1938 Skovmandspatruljen dannes i et baghus i Knudsgade – under besættelsen bliver det hovedkvarter for seniorspejderne i modstandsbevægelsen.
1. Silkeborg Sct. Georgs Gilde oprettes.
1939 D. 2. september, dagen efter 2. Verdenskrig bryder ud, holder DDS, KFUM-spejderne og FDF et fælles møde på Møgelø, hvor man aftaler at oprette lokalt samarbejde om Spejderhjælpen og Spejdernes Beredskabstjeneste.
På grund af krigsudbruddet hjemsendes den engelsksprogede pigespejderspejdertrop 2. DDP på Junckers Gymnastikinstitut og bygningerne bliver i stedet anvendt til undervisning i beredskabstjeneste under ledelse af Rolf Juncker.
Under besættelsen opretter DDP både en 3. og 4. DDP trop i den tro, at troppen på gymnastik-instituttet ville genopstå.
Læs og hør om spejderne under besættelsen:
Kontingentet er fastsat til kr. 125,00, men yderligere bidrag modtages med taknemmelighed.